m1nz3e4abcaw

Ik las … dat ze was overleden.

Ik las het vorig jaar in de mailgroep die ik deelde met een fijne groep mensen. Mensen met wie ik een intensief trainingstraject had doorgemaakt. De lieve, zorgzame, sprankelende en getalenteerde vrouw die overleden was, maakte deel uit van onze groep.

Al het mogelijke kwam voorbij: ongeloof, verbijstering, pijn, verdriet, boosheid, afstandelijkheid, medeleven en dankbaarheid.
Ik keek veel naar buiten in de dagen nadat ze was overleden. Het was een prachtige herfstweek – ijlblauwe luchten, uitgewaaierde wolkenslierten, lage zonnestralen, lange schaduwen.
Hoe wonderlijk was het, dat de wereld door ging. Wolken gleden door de lucht, het verkeer zoefde, kinderen speelden. En dat terwijl deze bijzondere vrouw zo plots niet meer in die wereld was.

De afscheidsdienst die later in die prachtige herfstweek volgde, was intens mooi en passend bij haar. In de periode daarna overviel het gemis me soms knetterhard. Ik huilde op de bruiloft van een nichtje bij ‘Mag ik dan bij jou …’ en nog harder toen iemand mij ‘Perfect’ van Jamie Lula toezong – net zoals zij me dat eens had toegezongen. Ik dacht vaak aan haar zoon op wie ze zo trots was. Ik herlas haar mails en onze appjes. Dagen vlogen voorbij. Soms grijze, grauwe dagen, soms net zulke blauwe dagen als toen.
De wereld is een jaar verder. Zonder haar en met haar.

Lieve fundie-vriendin,
Ik mis je! Het was fijn, vaak ook dynamisch, en o zo betekenisvol je gekend te mogen hebben. Een diepe, diepe buiging voor jou, nog steeds!
Je inspireerde me door ‘you’re golden’ naar me toe te zingen. Steeds als ik dat nu voor iemand anders zing, zit er een beetje van jou in.
Het is er niet van gekomen, maar ik wilde mintgroene nagellak kopen en een horloge in dezelfde kleur dragen, juist vandaag. Gewoon omdat het kan ;-)
Ik hoop dat de Wifi een beetje oké is daar in de hemel en je dit bereikt, anders beam ik de boel ook nog wel even omhoog.
Ik denk aan je, aan je mannetje, je man, je familie en vrienden.
Liefs van mij!

Helmar Niemeijer • 27 september 2016


Previous Post

Next Post